تولید اتانول 70 درصد و مواد ضدعفونی در دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل

06 اردیبهشت 1399
تولید اتانول 70 درصد و مواد ضدعفونی در دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل

به گزارش روابط عمومی دانشگاه:

با توجه به نیاز ضروری و اجتناب ناپذیر برای استفاده از مواد ضد عفونی و به ویژه الکل طبی جهت مبارزه با ویروس کرونا، محققان و اعضای هیئت علمی دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل را بر آن داشت تا در راستای کمک به این امر مهم در کنار دیگر جهادگران و با استفاده از ظرفیت علمی-عملی دانشگاه در این حوزه نقش آفرینی کنند و طرح تولید بایواتانول از ضایعات کشاورزی با توسط دکتر فواد مهری به عنوان مجری طرح کلید خورد. در این طرح هدف تولید بایواتانول با خلوص 96 درصد از ضایعات مواد کشاورزی است به طوریکه کلیه ضایعات مواد قندی نظیر میوه جات غیر قابل استفاده و حتی مواد نشاسته ای طی فرایند تخمیر بی هوازی (fermentation) به اتانول تبدیل میشود. لذا محققان این دانشگاه با بهینه کردن شرایط فرایندی از جمله دما، میزان اسیدیته و میزان مواد مغذی مورد نیاز باکتری تولید کننده اتانول، موجب تسریع تولید اتانول به مدت زمان سه روز شدند در حالی که به روش های مرسوم به مدت زمان حداقل 7 تا 10 روز نیاز است. در این طرح با توجه به ظرفیت بالای استان در تولید مواد سلولزی، استفاده از این مواد را جهت تولید بایواتانول ارزان قیمت تر در راستای کار خود قرار داد. لذا در حال حاضر ظرفیت تولید روزانه 100 لیتر اتانول 70 درصد وجود دارد و در صورت نیاز به مقادیر بالا نیز قابلیت افزایش مقیاس به راحتی وجود دارد. در اقدام اولیه  بایواتانول 70 درصد با نام ویروکیل (ViroKill) در ظروف با حجم cc 250 در دانشگاه بین اعضای هیئت علمی دانشگاه و کارمندان توزیع شد.